Operationer

En metod som hjälper till att ”skulptera” kroppen genom att ta bort oönskat fett från specifika områden som mage, kärlekshandtag, höfter, ridbyxelår, knän, gäddhäng på undersidan av armar, bröst och hakan/halsen

Intresserad? Kontakta oss nedan:

Fettsugning
En metod som hjälper till att ”skulptera” kroppen genom att ta bort oönskat fett från specifika områden som mage, kärlekshandtag, höfter, ridbyxelår, knän, gäddhäng på undersidan av armar, bröst och hakan/halsen. Dessa områden är ofta svåra att förbättra genom en allmän viktnedgång. Fettsugning rekommenderas när man nått sin målvikt, men ändå har kvar besvärande fettdepåer.
Ingreppet genomförs med engångsnålar och med lokalbedövning alternativt lätt sövning. Vid sövning övervakas ingreppet av legitimerad narkosläkare. Om även uppstramning önskas kan det vara lämpligt att kombinera med Body TiteTM, som ger fyra effekter i samma behandling (se nedan). Följs av LPG- behandlingar (vävnadsdränage) för att få det bästa resultatet. Vi inkluderar alltid en serie med sex behandlingar efter varje fettsugning.

Fett-transplantation
Ingreppet går ut på att kroppseget fett tas ut från det valda området. Därefter centrifugeras det och kan sedan användas som injektion.

BodyTite™
En ny teknologi, Liposection RFAL (Radio Frequency), för hudåtstramning med samtidigt skonsam fettsugning. Body Tite smälter fettet till vätskeform, gör att fettet kan sugas ut, drar ihop vävnadsfibrerna med hjälp av värme och stimulerar nybildning av kollagen. På så sätt blir huden stramare.

Facetite (ansiktslyft)
Invasiv uppstramning av ansiktet med hjälp av radiofrekvens. Kan kombineras med fraktora.

Necktite (halsuppstramning)
Invasiv uppstramning av halspartiet med hjälp av radiofrekvens. Kan kombineras med fractora och med fettsugning.

Ögonlocksplastik
Ögonlocksplastik är ett av de allra vanligaste ingreppen inom estetisk kirurgi. Huden kring ögonen tappar sin elasticitet, vilket leder till att hudöverskott bildas, något som kan få negativa konsekvenser, bland annat störningar av synen.
Operationen utförs i lokalbedövning och tar 45-60 minuter. Du går hem samma dag och har vanligtvis en viss svullnad samt lättare blåmärken. Den första tiden efter ögonlocksplastik kan det strama lite när man blundar, men det går över. Det slutgiltiga resultatet infinner sig efter 3-6 månader, men det kan ta upp till ett år. Den så kallade Social Down Time, dvs när man kanske väljer att inte exponera sig för omgivningen, ligger på 7-10 dagar.

Vasektomi
Ett annat ord för manlig sterilisering. I Sverige genomgår cirka 1 600 män denna behandling varje år. Ingreppet är enkelt, säkert och effektivt. Oron för oönskad graviditet försvinner och den sexuella lusten kan öka. För män under 24 år krävs speciella skäl för att genomgå en vasektomi.

Hemorrojdrester
Även kallat perianala hudflikar. De uppkommer ofta efter besvär med hemorrojder och kan orsaka kosmetiska problem, anal klåda och svårigheter med hygienen Borttagningen sker med hjälp av laser under lokalbedövning. Läkningen kan pågå i 2-3 veckor.

Nageltrång
Smärta och infektion i anslutning till nageln kan avhjälpas genom att man i lokalbedövning skär av nageln vid roten för att minimera risken för att problemet återkommer.

Fettknölar
Så kallade lipom eller aterom uppstår ibland under huden. Dessa små knölar tas enkelt bort i lokalbedövning och enklare kirurgi.

Trång förhud
Även kallat femosis, innebär svårighet att dra tillbaka förhuden och kan också ge smärta vid erektion. Förhudsplastik sker i lokalbedövning. Inga stygn behöver tas bort utan dessa försvinner av sig själva.

Hudförändringar
Dessa kan vara av olika slag., De tas bort i lokalbedövning med CO2-laser, kirurgiskt ingrepp eller skrapning. Vid behov skickas den borttagna vävnaden för PAD-analys (Patologisk Anatomisk Analys), något som kostar extra.

Ytliga åderbråck
Operationen utförs i lokalbedövning och är vanligtvis såväl enkel som riskfri. Ingreppet sker på vår mottagning och tar 30-45 minuter. Efteråt kan du nästan vara igång som vanligt, men ha kompressionsstrumpa under en tvåveckorsperiod. Under denna tid bör även hårdare träning undvikas.